خانه / اجتماعی / عسل طبیعی

عسل طبیعی

عسل طبیعی

با مصرف عسل طبیعی، روزتان را با انرژی آغاز کنید!عسل طبیعی در بازار به سختی پیدا می شود!

عسل چهل گیاه

عسل چهل گیاه از ترکیب چندین گل و گیاه بدست می آید که واژه ی چهل گیاه در نام این عسل بخاطر این است که زنبور های عسل شهد گل های متفاوتی را جمع آوری می کنند و با توجه به پوشش عمده و غالب گیاهی یک منطقه نام همان گل را بر روی عسل می گذارند ولی در فصل بهار با توجه به تنوع و تعدد گل ها و گیاهان در منطقه ، مشخص کردن نوع شهد و گرده ی گل عملا ناممکن می باشد که به این دلیل این نوع عسل را عسل چهل گیاه نامگذاری می کنند .

عسل های خالص و طبیعی به دلیل استفاده نکردن از شکر در تغذیه زنبور عسل خلوص بالای ۹۸ درصد دارند و به همین دلیل قیمت بیشتری نسبت به عسل های تغذیه شده و صنعتی دارند، اما با این حال بازار عسل بدلیل عرضه مستقیم عسل طبیعی از زنبوردار همواره بهترین قیمت را برای مشتریان خود محاسبه می کند، در نتیجه مقایسه قیمت عسل طبیعی موجود در بازار عسل با عسل های تغذیه شده و صنعتی، امری صحیح نمی باشد.

غالبا در بازار، عسل هایی یافت می شود که محدود به یک گل نیستند و تجزیه گرده گل آن ها، گرده گل غالبی را نسبت به بقیه مشخص نمی سازد بلکه دارای گرده های بسیار متنوعی هستند که نشان دهنده تولید این عسل ها از گل های مختلف است.

عسل چهل گیاه بر خلاف باقی محصولات بازار عسل مانند: عسل کتیرا، عسل گون قرمز یا عسل مرکبات از یک گل تهیه نشده است و در واقع نوعی عسل چند گُل می باشد که دارای گرده ی گل های مختلف می باشد . این نوع عسل از شهد چندین گونه ی گیاهی مختلف ساخته شده است ، به طوری که هیچ کدامشان منبع عمده نیستند.

شهد گیاهان مختلف در عسل چهل گیاه
از شهد گیاهان بسیاری در عسل چهل گیاه استفاده شده است از جمله : شبدر، اسپرس، کولزا، آویشن، ‌اسطوخودوس، کاکوتی (آنخ)، اسفرزه، افسنتین، گل بنفشه، گون، کتیرا، ختمی، کاسنی، گل گاو زبان، مریم گلی، یونجه و بسیاری از گیاهان دیگری که در مناطق زنبورستان بازار عسل وجود دارد.

ویژگی های عسل چهل گیاه
رنگ : روشن

بو : ملایم

طعم : خوشایند

فصل برداشت : فصل بهار

محل تولید عسل : کوه های گلیل و منطقه باغان

میزان مصرف عسل چهل گیاه

بزرگسالان : روزانه ۵۰-۷۰ گرم

کودکان بالای یکسال : ۲۰-۳۰ گرم روزانه

خواص درمانی عسل چهل گیاه
آنتی باکتری های موجود در انواع مختلف عسل های گیاهی موجب می شود تا این محصول طبیعی یکی از بهترین داروهای طبیعی و موثر در درمان برخی از بیماری ها و اختلال های جسمی و روحی در انسان باشد.

خوشبختانه با توجه به تولید عسل چهل گیاه از شهد گل گیاهان دارویی مانند گل بابونه و گل آویشن موجب شده تا این نوع عسل چند گیاه علاوه بر خواص درمانی ای که دارد، خواص درمانی گیاهان دارویی را نیز جذب کرده و پتانسیل بیشتری برای درمان بیماری ها و اختلال های حسمی و روحی داشته باشد.

تقویت حافظه
رفع ضعف بنیه و آرامش بخش
موثر در سرماخوردگی و سرفه
درمان آسم و تنگی نفس
درمان گرفتگی صدا
تقویت نیروی جنسی
درمان زگیل های پوستی
درمان کم خونی
مفید برای واریس رگ ها
موثر در درمان یبوست
تقویت عضله قلب
آنتی اکسیدان
تقویت کننده مویرگ ها
کاهش دهنده کلسترول
بهبود دهنده ی گوارش
تقویت کننده دستگاه ایمنی
تنش زدایی کننده از عضلات صاف
تقویت قدرت بینایی
کاهش دهنده فشار خون
کاهش دردهای استخوانی و مفصلی

رازی که هیچ گاه زنبورداران به شما نخواهند گفت!

متاسفانه به دلیل باور اشتباهی که در بین مردم رواج پیدا کرده است، بعضی از افراد که به ظاهر دارای شغل ظریف زنبورداری می باشند از کم اطلاعی مردم سوء استفاده کرده و عسل تقلبی به آن ها می فروشند! مهم ترین نکته ای که باید بعد از خواندن این مقاله یاد بگیرید این است که عسل طبیعی شکرک می زند!

عسل به علت درصد بالای مواد قندی که دارد در واقع یک ماده ی جامد است که تحت شرایط بسیار شکننده ای به صورت مایع قرار دارد. به محض اینکه شرایط مناسب مهیا شود رُس بستن و شکرک زدن عسل اتفاق می افتد. باید توجه داشته باشیم که در اکثر کشورهای خارجی مردم بیشتر علاقه مند عسل شکرک زده هستند، زیرا می دانند که این نوع عسل کاملا طبیعی است.

باورهای غلط درباره تشخیص عسل طبیعی

با توجه به اینکه عسل های بسیاری در بازار یافت میشود دغدغه ی بسیاری از مصرف کنندگان خرید عسل طبیعی میباشد. مسلما عسلی که طبیعی باشد هم طعم بهتری دارد و هم خاصیت بیشتری ، اما مسئله اینجاست که چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم. خوب است قبل از آن با برخی باورهای اشتباهی که در بین مردم رواج دارد آشنا شویم .

برخی از مردم براین باورند عسلی که بلورین ، کدر و ته نشین میشود تقلبی است و عسل سالم و طبیعی همیشه صاف و شفاف می ماند اما این باور کاملا اشتباه است .

مصرف کننده ی ایرانی، عسل خوب ، خالص و طبیعی را عسلی می داند که رنگش کهربایی تیره مانند عقیق و سفت باشد و اصطلاحا «کش» آمده و اگر یک روز در یخچال گذاشته شود، بلورین نشود و چنانچه قاشقی از آن برداشته شود، قطراتی که سرازیر می شود به صورت باریکه ای پیوسته باشد و قطع نشود.

کسانی هم شگرد های ویژه ای را برای شناسایی عسل سفارش می کنند که پایه و اساس آن معلوم نیست مانند کبریت گرفتن کنار عسل، ریختن چند قطره روی روزنامه و … که هیچ کدام از این موارد از نظر عسل شناسان و علم تغذیه پذیرفته نیست.

 

۷ روش تشخیص عسل طبیعی :

۱- ریختن عسل در آب سرد

اگر مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید ، مشاهده خواهید کرد که عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می‌کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می‌شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می‌شود.

اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن ، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.

۲- فروشنده ی معتبر

آسان ترین روش تشخیص عسل طبـیعی، خرید از فروشگاه ها و اشخاص معتبر می باشد افرادی که کاملا صادق هستند . افرادی که شما از سابقه فعالیت آنها در زنبورداری و یا تهیه و فروش عسل مطلع هستید .

بیشتر از اینکه دنبال شناخت عسل خالص باشید؛ به دنبال پیدا کردن عسل فروش صادق باشید.

از فروشنده عسل برگه آزمایشگاه بخواهید . فروشنده عسل طبیعی ترسی ندارد که عسل خود را به آزمایشگاه ببرد. در صورتی که در مقدار بالا عسل می خرید حتما نمونه ای از عسل را به آزمایشگاه ببرید و از این سه عامل مطمئن شوید (برگرفته از کتاب عسل درمانی) :

ساکاروز زیر ۵ درصد- رطوبت زیر ۱۸٫۶ درصد- پی هاش (PH) بین ۳٫۴۲ الی ۶٫۱۰

۳- تست قیمت

عسلی که قیمت واحد آن ارزان تر از اکثریت فروشنده ها باشد با احتمال بسیار زیاد تقلبی است زیرا هزینه تولید یک کیلو عسل طبیعی بیشتر از این مقدار می باشد.

(طبق نظر بیشتر اعضای اتحادیه زنبورداران) بنابراین کلیه عسل هایی که قیمت یک کیلو از آن بیست تا سی هزار تومان است (مانند عسل هایی که به نام خوانسار و چینی بازار را فراگرفته اند) بی شک تقلبی (صنعتی یا شبه طبیعی) میباشند .

۴- رنگ عسل

عسل بر حسب اینکه متعلق به کدام منطقه و کدام گل باشد رنگش متفاوت است . دامنه طیف رنگ های عسل از سفید به انواع زرد (زرد نارنجی. زرد مایل به سبز طلایی) کهربایی ، عقیقی مایل به قرمز وحتی قهوه ای متغیر است . عسل اقاقیا به رنگ سفیدی می زند. عسل بهار نارنج زرد طلایی است. عسل جنگلهای مازندران زرد مایل به سبز. عسل اویشن عقیقی قرمز، عسل کاج جنگلهای اروپا متمایل به قهو ه ای می باشد.

همه این ها عسل خوب و طبیعی هستند اما به خاطر گلی که زنبور عسل از آن تغذیه کرده اند رنگشان متفاوت است . پس در نتیجه یکی از راه های شناخت عسل طبیعی تشخیص رنگ عسل ها میباشد .

۵- عسل انرژی زاست

عسل طبیعی از جمله مواد غذایی به شمار می رود که پس از مصرف، به سرعت تولید انرژی می نماید و از این جهت میتواند ملاک تشخیص خوبی باشد.

یک کیلوگرم عسل طبیعی تقریباً ۳۲۵۰ کالری انرژی دارد. با توجه به اینکه گلوکز عسل سریع جذب بدن می شود ، انرژی را بی درنگ افزایش می دهد، اما فروکتوز آن آهسته جذب می شود و منبعی برای انرژی پایدار است.

۶- رس زدن عسل ( شکرک زدگی عسل )

آنچه که در اصطلاح « رسوب کردن و شکرک زدن » می گویند و به خاطر وجود کلمه شکر در ذهن، تقلبی بودن عسل را تداعی می کند، چیزی جز پدیده ی « بلورین شدن » یا « کریستالیزاسیون » نیست. عوامل محیطی از قبیل رطوبت ، دما و ترکیبات عسل از نظر درصد بالای مواد قندی ، آنزیم دیاستاز (که باعث جذب ذرات موجود در عسل و ته نشینی و کدورت آن می شود ) موجب پدیده شکرک زدگی می شوند که این خاصیت فقط در عسل های طبیعی دیده می شود.
تفاوت آن با شکرک زدن که در مربا ایجاد می‌شود این است که بلورهای عسل رس زده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده می باشد. البته هر شکرکی رس نیست و هر رسی هم نشانه طبیعی بودن نیست .

 

۷- مزه کردن

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند.

لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.

البته دقت کنید که برای تازه کارها رنگ، بو ، مزه و غلظت نمی تواند ملاک خوبی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی باشد .

درباره ی hz73

همچنین ببینید

دلیل دود کردن اسپند

دلیل دود کردن اسپند

دلیل دود کردن اسپند اِسپَند یا اسپند معمولی (نام علمی: ‘Peganum harmala’) گیاهی است چندساله …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *